eLabBlog

Gezondheidscontroles: De sleutel tot succes voor klanten en laboratoria

Door Ethan Sagin 4 min lezen 28 mrt 2024

Wat is een gezondheidscheck?

Een health check is een controle van de gezondheid van de digitale activiteiten en vooruitgang van het lab aan de hand van impactgedreven meetgegevens.

  • Het doel: Constante productiviteitsverbetering - op alle fronten!  
  • Voorbeelden van impactgerichte meetmethoden:
    • % gedigitaliseerde monsters binnen een bepaalde periode (bijv. twee vriezers voor Q2)
    • % gedigitaliseerde SOP's binnen een bepaalde periode (bijv. 20 oude SOP's)
    • % aan gedigitaliseerde aantekeningen en verslagen in het Elektronisch Labnotitieboek binnen een bepaalde periode (bijv. 30% aan ELN-aantekeningen en verslagen gedigitaliseerd aan het eind van het jaar)

Het belang van gezondheidscontroles bij eLabNext

Als wij bij eLabNext niet weten hoe onze klanten het systeem gebruiken, welke functies ze onderbenutten, welke functies ze willen hebben, hoe effectief de implementatie van het systeem is geweest en hoe de implementatie de interne labcultuur heeft beïnvloed, dan doen we ons werk niet! 

De realiteit is dat klanten veel van de nieuwe functies bepalen die we ontwikkelen, en we zijn er trots op dat we hun behoeften begrijpen door middel van gesprekken en een echte methodische aanpak om onze community van innovatieve en creatieve gebruikers op te bouwen en proactief naar hun mening te vragen. In de wereld van Customer Success wordt dit proces een "Health Check" genoemd. Tegelijkertijd kunnen we het succes van onze klanten niet garanderen als we geen verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid vaststellen om het systeem duurzaam te implementeren.

Gezondheidscontroles zijn vergelijkbaar met het bezoeken van je huisarts voor een lichamelijk onderzoek of het verversen van je auto. In de technische wereld is een health check een periodieke controle die de technologische en bruikbaarheidstoestand van je laboratorium/bedrijf onderzoekt. Afhankelijk van de aard van het bedrijf en de branche kunnen deze technische gezondheidscontroles betrekking hebben op een breed scala aan bedrijfsmiddelen, applicaties, beleidsregels, technologie, mensen of bedrijfsactiviteiten.

Als we het bij eLabNext hebben over een Customer Success Health Check, dan bedoelen we een uitgebreide beoordeling van uw Technische en Bruikbaarheid Gezondheid. Dit stelt ons in staat om succesvol gebruik, implementatie en klanttevredenheid beter te faciliteren.

Beoordeling Impact Doelen

Na ondertekening van het contract met eLabNext, zullen onze Customer Success en Lab Digitaliseringsspecialisten een ontmoeting hebben met de belangrijkste stakeholders om de behoeften van het lab te begrijpen. korte- en langetermijndoelen. Specifiek richten ze zich op:

  1. Strategie digitaal lab: Wat is de Digital Lab-strategie van de organisatieen wat zijn de doelen op korte en lange termijn?
    • Hoe ga je je succes beoordelen en wat zijn je interne sleutelprestatie-indicatoren (KPI's)?
    • Wat zijn je doelen voor één maand, drie maanden, zes maanden, negen maanden en twaalf maanden? Welk percentage van de activiteiten en fysieke items van je lab zou je willen digitaliseren of automatiseren?
  2. Lab activa: Hoeveel opslageenheden, apparatuur en voorraden moeten worden bijgehouden binnen eLabNext's Digitale Lab Platform (DLP)?
  3. Voorbeeldmigratie en -strategie: Hoeveel oude monsters moeten onmiddellijk worden gedigitaliseerd en wat is de langetermijnvisie van het lab? Voorbeeldstrategie?
  4. Voorbeeldautomatisering: Hoe geautomatiseerd moeten sample management workflows zijn en hoe ziet uw datastructuur en standaardisatie eruit?
  5. SOP-beheer: Hoeveel en welke SOP's moeten worden gedigitaliseerd, bewerkt en gebruikt met versiebeheer op korte en lange termijn?
  6. Beheer van projecten en rapporten:
    • Hoeveel projecten/programma's moet je momenteel bijhouden?
    • Wat is de structuur en cadans van je labrapporten?
    • Hoe worden de resultaten bijgehouden en toegankelijk gemaakt?
  7. Automatisering, integratie en aanpassing: Wat is je strategie voor de ontwikkeling van digitale tools, welke integraties zou je willen hebben en zijn er specifieke workflows waarvoor je aanpassingen zou willen maken?

Na het beantwoorden van deze vragen helpt ons team de klant bij het definiëren van een reeks impact doelstellingen om de digitaliseringsvisie van hun lab te bereiken. Deze aanpak creëert een objectief kader voor het meten van het succes van de digitaliseringsinspanningen van de klant en het identificeren van onderbenutte gebieden van het platform waaruit de klant meer waarde kan halen. Bij elke health check kijkt Customer Success naar de voortgang van deze doelen in drie tijdsbestekken:

VERLEDEN

  • Welke pijnpunten heeft het team van de klant eerder ervaren?
  • Welke digitaliseringsdoelen werden eerder gesteld om deze pijnpunten aan te pakken?
  • Werden er bijkomende stappen of gesprekken gepland met het eLabNext team om deze doelen te ondersteunen:
    • Trainingssessies voor belangrijke gebruikers met Adviseur Digitaal Lab
    • Nieuwe functies/demo's
    •  Activering van add-ons vanuit de Marktplaats
    • Workflow implementatie walkthroughs met Customer Success
    • Importeren van sjablonen om inventarisgegevens te migreren naar het platform

PRESENT

  • Hoe goed heeft de klant het gevoel dat deze doelen zijn bereikt:
    • Subjectief: Hoe tevreden zijn gebruikers met hun Digital Lab Experience vergeleken met voor het laatste gezondheidscheckgesprek? Hebben ze nieuwe waarde uit het systeem gehaald? Zijn de workflows meer gestroomlijnd dan voorheen?
    • Objectief: Hoe vaak loggen gebruikers in op het platform? Maken ze meer monsters, protocollen of experimenten aan in het systeem dan voorheen? Hoeveel experimenten zijn er afgetekend en voltooid?
  • Zijn de impactdoelstellingen vandaag de dag nog net zo relevant als toen ze werden vastgesteld?
  • Zijn er nieuwe pijnpunten die moeten worden aangepakt?

TOEKOMST

  • Welke nieuwe impactdoelstellingen wil de klant nastreven? Welke bestaande doelen moeten nog worden bereikt?
  • Hoe zal de klant zijn herziene impactdoelstelling prioriteren?

Het helpt om je labo in deze context te zien: Als je met je lab naar de dokter gaat, zouden ze dan zeggen dat het gezond is of zouden ze symptomen opmerken die aangepakt moeten worden?

Tools en technologieën zijn geweldig, maar ze zijn slechts zo goed als hun implementatie en het gewenste succes dat ze genereren. Door gebruik te maken van eLabNext's health check framework, zijn we van plan om het succes van onze klanten te garanderen. Om op één lijn te komen, neem contact op met uw Specialist digitalisering lab en/of Specialist in klantensucces.

Aanbevolen Voor jou

4 min lezen 28 mrt 2024
Door Ethan Sagin

Gezondheidscontroles: De sleutel tot succes voor klanten en laboratoria

Leer hoe eLabNext impact-gedreven metrics en assessments gebruikt om digitale operaties te optimaliseren, klanttevredenheid te verhogen en lab digitalisatiedoelen effectief te bereiken.

Lees meer
4 min lezen 21 mrt 2024
Door Zareh Zurabyan

Een soepele overgang van een beperkende en problematische ELN/LIMS

Ontdek de transformerende kracht van een Monster- en Digitale Strategie en volg onze 5 eenvoudige stappen ter voorbereiding op een naadloze ELN/LIMS-overgang.

Lees meer
4 min lezen 18 mrt 2024
Door Chris Austin

Het dilemma van het labnotitieboek: papier versus elektronisch in modern onderzoek

Ontdek het voortdurende debat tussen papier en ELN's in onderzoeksinstellingen, waarbij de eenvoud en tastbaarheid van papier worden afgewogen tegen de efficiëntie en samenwerkingsbevorderende eigenschappen van ELN's.

Lees meer

Zet vandaag de eerste stap
naar een All Digital Lab!

Plan een persoonlijke demo voor deskundige begeleiding en een gratis evaluatie van uw labworkflow.

nl_NLNL